"Τα Σενάρια του Μυαλού" Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:          « ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ».

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο “Brain Awareness Week” τον Νοέμβριο 2019 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο οι οποίες συντονίστηκαν από την European Dana Alliance for the Brain, τη Federation of European Neuroscience Societies και την International Brain Research Organization.

Συνημμένα:
Download this file (Τα Σενάρια του Μυαλού.pptx)Τα Σενάρια του Μυαλού10725 kB

Διαβάστε Περισσότερα

Εργασία Μαθηματικών στα πλαίσια των 100 χρόνων της Μαθηματικής Εταιρείας

Στα πλαίσια των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας υπό την επίβλεψη του κ. Κουσινιώρη Γεωργίου εκπόνησαν την εργασία "Εύρεση εμβαδού τριγώνου μόνο από τις πλευρές του" η οποία παρουσιάστηκε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της ΕΜΕ στην Αθήνα 7-9 Δεκεμβρίου 2018.

Συνημμένα:
Download this file (Παρουσίαση 1ο Μαθητικό Συνέδριο της ΕΜΕ[2305843009215478565].pptx)Παρουσίαση εργασίας1923 kB

Μαθητές της Β' Τάξης αναβιώνουν το έθιμο της Ειρεσιώνης

Μαθητές της Β΄τάξης του Γυμνασίου Γαστούνης αναζήτησαν την προέλευση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα ελληνικά λαογραφικά έθιμα και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι αρχαίοι Έλληνες γιόρταζαν κάθε χειμερινή ισημερία με το έθιμο της Ειρεσιώνης, τη μετάβαση από τη χειμερινή περίοδο και το σκοτάδι στο ανοιξιάτικο φως στη βλάστηση.

Συνημμένα:
Download this file (Ειρεσιώνη.doc)Ειρεσιώνη32 kB

Διαβάστε Περισσότερα

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας έγιναν αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αθλήματα κλπ. Παράλληλα στην αίθουσα εκδηλώσεων έγιναν προβολές βίντεο αντίστοιχης θεματολογίας και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες, πόστερ και ζωγραφιές με θέμα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

 

  • 1
  • 2